Där entreprenörskap och internationell kultur blomstrar

"På JU trivs vi i en entreprenöriell och internationell atmosfär. Vi samverkar positivt med många intressenter utanför JU, vilket ger våra studenter en högkvalitativ och relevant utbildning. Detta förbereder dem för arbetslivet och stärker Sveriges konkurrenskraft."

För två år sedan tillträdde Eva Gipperth rollen som högskoledirektör vid Jönköping University (JU). Med en gedigen erfarenhet från Karolinska Institutet (KI), Arbetsgivarverket och Regeringskansliet, samt en stark kompetens inom ledarskap och administration, var Eva väl förberedd för den nya utmaningen.

Under sin tid på KI hade Eva ett övergripande ansvar för administrativa frågor och ledde både små och stora projekt framgångsrikt. Eva har en bred kompetens inom ekonomi, HR, IT och kommunikation, vilket gjorde henne till en värdefull tillgång för Jönköping University. Hon ser sin roll på JU som både meningsfull och spännande, med en övertygelse om att JU:s verksamhet har globala återverkningar och spelar en viktig roll för samhället.

Hur har din roll som högskoledirektör vid JU formats av din tidigare erfarenhet från Karolinska Institutet (KI) och Arbetsgivarverket?

På KI jobbade jag väldigt nära forskare och lärare och byggde upp en stödverksamhet som med god kompetens hade ambitionen att på ett professionellt sätt bidra till utveckling inom både utbildning och forskning. Arbetet på KI har gett mig en god inblick i villkoren inom akademin och jag hoppas att denna erfarenhet kan hjälpa mig att utveckla stödverksamheten ytterligare inom JU.

Vad är dina huvudprioteringar för att utveckla och förbättra JU:s verksamhetsstöd?

Jag vill att vi på ett modernt, professionellt och effektivt sätt ska vara en naturlig del i arbetet inom utbildning och forskning.

Vad kan JU vara mest stolt över?

Att vi är ett lärosäte som präglas av en entrepreniell och internationell miljö där vi på ett positivt sätt samverkar med många olika intressenter utanför JU och där studenter får en god och hög akademisk utbildning som gör dem redo för arbetslivet och ökar Sveriges konkurrenskraft. Därutöver har vi spetsforskning inom områden där vi är världsledande och gör stor skillnad.

Vad tror du är JU:s riktning för tillfället?

Framåt och uppåt! Det finns mycket kompetens, idéer och vilja att bygga oss ännu starkare och ta initiativ i olika frågor.

2024-08-12