Thomas Winman är ny professor på HLK

Thomas Winman, vd och akademisk ledare på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK), installerades som professor i pedagogik under Jönköping Universitys (JU) Akademiska högtid i början av maj. Thomas forskar om det livslånga lärandet, men nu tar tjänsten som vd så gott som all tid. På måndag den 16 september hålls en professorsintroduktion för Thomas.

Thomas Winman började sin tjänst som vd och akademisk ledare på HLK den 1 november förra året. Han har tidigare arbetet i 22 år inom utbildningssektorn, främst inom högre utbildning på Göteborgs universitet, Högskolan Väst och på Högskolan i Östfold i Norge. År 2011 disputerade Thomas i pedagogik med inriktning mot arbetsintegrerat lärande och 2017 blev han docent.

Thomas Winman

Thomas Winman

Som vd och akademisk ledare på HLK får forskningen en mer undanskymd roll.

Måndag den 16 september hålls en professorsintroduktion på HLK för Thomas Winman. Han berättar om sin forskning, det blir mingel och frågestund.
Har du frågor om arrangemanget – kontakta Ulrika Stjerndahl Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

16 september klockan 15:00 – 16:30
Hb221, sedan mingel på plan 4 på HLK

– Nu hinner jag tyvärr bara med min forskning i väldigt liten omfattning. Däremot försöker jag att följa forskningsfronten och i min nuvarande roll har jag större möjlighet att stödja både forskningsintressen och forskningsmiljöer, säger han.

Knappt ett år som vd på HLK har Thomas bara positiva saker att lyfta om sin nuvarande arbetsplats.

– Jag tycker att JU och HLK har fantastisk forskning och utbildning samt väl fungerande samverkan med det omgivande samhället. Det är en kreativ och inkluderande miljö med väldigt bra kollegor och studenter så jag trivs mycket bra, säger Thomas Winman.

Professorsintroduktion

Sedan något år tillbaka anordnar HLK professorsintroduktioner där forskaren själv får berätta om sin forskning. Därefter är det mingel med lättare förtäring och sedan frågestund. Kollegor på JU och andra intresserade är välkomna att lyssna och ställa frågor om Thomas forskning.

2024-09-10