Nära vård

Mötesplats för forskning i den Nära vården

Välkommen till en idégenererande mötesplats om nuläge och behov av forskning i den Nära vården. De förflyttningar som kännetecknar Nära vård – personcentrering, samordning, samskapande, hälsofrämjande – är en nödvändig omställning inom hälsa och välfärd. Förutsättningar för forskning i förflyttningen till Nära vård behöver etableras.

26 november 2024, kl. 9.00-14.30, Rosenlunds vårdcentrum, Jönköping.

I omställningen till nära vård behöver det etableras förutsättningar för livskraftig och uthållig forskning vilket säkerställer möjligheter till god vård. Klinisk forskning måste kunna bedrivas i det sammanhang där kunskapen ska användas och där patienter och brukare finns. När patientströmmarna förändras behöver forskningen följa med för att kunskapen ska vara relevant i den nya kontexten. Källa >

Dagen vänder sig till chefer och medarbetare i Region Jönköpings län, länets kommuner, och forskare på Jönköping University samt övriga intresserade. Dagen kommer innehålla exempel på pågående forskning och diskussioner.

Program

- Forskningens roll och betydelse i omställningen till Nära vård. Lisbeth Löpare Johansson, Nationell Samordnare för Nära vård vid SKR medverkar digitalt.

- Presentation av pågående forskning, exempel.

- Vilka behov och möjligheter finns gällande forskning i den Nära vården i vårt län?

Vi kommer att ha runda bord-samtal om gemensamma steg för att identifiera prioriterade forskningsområden att utveckla vidare för ökad kapacitet och förmåga till att genomföra forskning.

Anmäl dig här senast 5 novemer >

Om du inte kan medverka glöm inte att avboka din medverkan senast 19 november till kommunalutveckling@rjl.se, annars debiterar vi 200 kr. Dagen är annars helt kostnadsfri.

Vid frågor kontakta: kommunalutveckling@rjl.se

Inbjudan som pdf > Pdf, 283.9 kB.

Varmt välkommen!
Kommunal Utveckling, Hälsohögskolan, Jönköping Academy for Improvement of Health and Welfare och Region Jönköpings län



Loggor
2024-04-29